De flesta bilarna som säljs går att exportera, men inte alla. Kontakta oss för mer information. Du behöver känna till att det råder olika regler beroende på vilket land du önskar exportera till. Det är också olika regler beroende på om du är privatperson eller näringsidkare.

Avregistrering, betalning transport och hämtning

När bilen köps av en exportköpare så avregistreras den i Sverige. Vi plockar även bort befintliga registreringsskyltar och du behöver boka transport för upphämtning av objektet. För dig som köpare är det enklast att välja ett transportbolag hämtar upp bilen och transporterar den till det land du önskar. Du kan också välja att hämta bilen och köra den på egen transport.

Betalning och uthämtning

Betalningen ska göras inom två arbetsdagar och görs via banköverföring. Vi har inte möjlighet att erbjuda betalning genom banklån eller Swish för fordon som går på export.

Speditörsgaranti

Om du väljer ett transportbolag med speditörsgaranti måste speditörsgarantin innehålla uppgifter om beställaren av transporten, upphämtningsadress, leveransadress, märkning av bilen, (chassinummer vid registrerat fordon), speditörens VAT-nummer och speditörens underskrift. Kostnader för deklaration och tull ingår inte i någon del av vår exporttjänst och ordnas därför av köparen på egen hand.

Avdragbar moms och deposition

Som privatperson kan du aldrig köpa ett objekt momsfritt inom EU.

För att kunna köpa en bil momsfritt från annat EU-land krävs att:

Köparen har ett giltigt VAT-nummer
Köparen skriftligt kan påvisa att bilen förts ut ur Sverige

För att kunna köpa en bil momsfritt från länder utanför EU krävs att:

Köparen skriftligt kan påvisa att bilen förts ut ur Sverige

När du väljer att hämta bilen själv, eller med transportbolag utan speditörsgaranti, behöver du betala en deposition. Depositionen återbetalas till dig när du skickat handlingar på att bilen har registrerats i det nya landet.

CMR-dokumentation

Vi kan bistå ta fram CMR-dokumentation för din export. I de fall denna dokumenation finns tar vi inte ut någon deposition.

Prislista för administrationshantering vid export och utförsel

Beroende på vilken bil, exporten eller utförseln avser, vilket land bilen ska tas till och vilket sätt du som köpare väljer att hämta din bil, gäller olika priser för administrationshantering. För exakt prisuppgift om ditt ärende, vänligen kontakta oss.